Antikke kart

Vi har antikke kart fra store deler av verden, med spesielt fokus på nord og nordområdene.

Ta kontakt for visning

Antikke kart er verdifull historisk dokumentasjon

Antikke kart er verdifull historisk dokumentasjon av land og folk, reiser som har blitt foretatt og oppdagelser som har blitt gjort. Kart fra store ekspedisjoner og oppdagelser kan være verdt store summer, og de første kartene over områder eller strekninger vil alltid være av spesiell interesse for oss. Samtidig kan også nyere kart ha historisk verdi. Eksempelvis er verdens første skikart over Nordmarka datert til rundt år 1890, og det er konstatert at det er det første kartet over dette området ment for sivil bruk.


Ettersom antikke kart er et forholdsvis nytt felt for samlere er det fremdeles god tilgang på interessante objekter i markedet. Det brede tilbudet gjør det imidlertid også utfordrende å skille de originale kartene fra reproduksjonene. Vi garanterer ekthet på alle objektene vi omsetter i galleriet og en trygg handel for våre kunder. 

Antikke kart fra hele verden

Vårt spesialfelt er kart fra nord og polarområdene, men vi har også antikke kart fra andre deler av verden. Gjennom vårt kontaktnettverk har vi en unik tilgang på sjeldent kartmateriale oppdaget i inn- og utland. Er det et spesielt kart du er ute etter er muligheten også god for at vi kan bistå med å oppdrive dette.  

Se et utvalg av våre kart fra ulike verdensdeler her:

 

Bredt marked for antikke kart

Markedet for antikke kart er forholdsvis bredt, og vi opplever en interesse fra personer med ulik bakgrunn og interessefelt. Det er lett å fascineres av kart og historiene de forteller, og det utsøkte håndverket til de gamle kartografene gjør at antikke kart er kunstverk de fleste kan sette pris på.


Det omsettes enorme mengder kart i dag og majoriteten av disse er reproduksjoner. Vi mener likevel at det er noe spesielt med å ha en original utgave av et kart. Dette skyldes først og fremst de originale kartenes unikhet og historiske betydning. Dessuten er det gode utsikter for fremtidig verdiøkning. Foreløpig skiller de antikke kartene seg ut innenfor kunstfeltet ved at man ikke nødvendigvis trenger å legge ned store summer for å sikre seg et originalt objekt – noe som gjør antikke kart tilgjengelig for et bredt publikum.

 

Kontakt oss for å avtale et besøk

Vi ønsker å gjøre det oppnåelig for de som ønsker å kjøpe antikke kart. I galleriet vårt finner du derfor kart i ulike formater og prisklasser. Kontakt oss på telefon 928 18 465 hvis du lurer på noe eller ønsker å avtale besøk. Velkommen til oss for en trygg og hyggelig handel!

Nettauksjonssamarbeid med kart og prospekter: 

Galleri Bygdøy Allé - PAMA har startet samarbeid om nettauksjoner med kart og prospekter med Blomqvist. Den neste kvalitets-kartauksjonen vil ha et maritimts preg, og vil finne sted: 

 

MAI - JUNI 2024

 

 

https://www.blomqvist.no/auksjoner/kunst/kart