Håndskrifter, brev & manuskripter

Vi har spesialisert oss på brev og manuskripter av kjente norske kulturpersonligheter. Vi kjøper og formidler salg av betydningsfulle nedtegnelser, korrespondanser og samlinger.

Ta kontakt for visning

Blant de fremste i Norge på eldre manuskripter

Galleri Bygdøy allé er blant Norges fremste formidlere av eldre norske manuskripter, brev og håndskrevne samlinger. Vi har mer enn 30 års erfaring i kunst- og antikvariatsbransjen, og vet hvordan vi skal håndtere og ivareta fint og skjørt materiale som krever ekstra varsomhet. Objektene vi stiller ut er sjeldne og av stor betydning for norsk kulturhistorie. Galleriet legger derfor vekt på fremstillingen av hvert enkelt objekt, og har mye kunnskap om bakgrunnen for verkene og nedtegnelsene.


Gallerieier Pål Sagen har selv en stor egeninteresse for historisk norsk materiale, og er blant de fremste i bransjen når det gjelder kompetanse på dette feltet. Vi garanterer ekthet på alle objekter vi stiller ut, og opererer med full diskresjon når dette er ønskelig og nødvendig. 


Vi håndterer sjeldne samlinger, viktige brev og manuskripter fra norske diktere, forfattere og kunstnere. Blant disse er Henrik Ibsen, Knut Hamsun, Edvard Munch, Roald Amundsen og Fridtjof Nansen.

Vi takserer og formidler salg av norsk historisk materiale

Dersom du har kommet i besittelse av eldre brev eller manuskripter og er interessert i å få kartlagt ekthet, betydning og verdi, kan vi hjelpe deg med dette. Vi utfører profesjonell taksering av sjeldne og verdifulle objekter, og kan gi klarhet i historien bak materialet.


Ønsker du hjelp med å selge objektet, er det også mulig at vi kan formidle salget. Dette skjer alltid etter avtale. 


Kontakt oss for å gjøre en avtale

Enten du har et objekt du ønsker vurdert eller selv er på leting etter sjeldne og verdifulle samlinger, vil vi gjerne at du tar kontakt med oss. Galleriet er stort sett åpent, men ring oss helst på forhånd så avtaler vi en tid for en visning eller verdivurdering. Du når oss på telefon 928 18 465.


Dersom du er ute etter helt konkrete objekter, kan du melde din interesse direkte til oss. Da gir vi deg beskjed hvis vi får inn objektet du er ute etter. Vær imidlertid oppmerksom på at vi håndterer bestillinger i den rekkefølgen de kommer inn og at interessen for historisk materiale kan være stor.